Chlorella

A chlorella a természet multivitaminja.

Szuper tápanyagként emlegetik. Rendkívül gazdag a szervezet számára fontos anyagokban, mint pl.: fehérje, vitamin, ásványi anyag, növényi rost, klorofill, karotinoid. Állítólag az összes növény közül a chlorella tartalmazza a legtöbb klorofillt, illetve jelentős arányban van benne B-, C- és E-vitamin, foszfor, kálium, magnézium, kalcium, valamin, nyomelemek: vas, mangán, cink, réz, kobalt (aminosav kelát-kötésben).

 

A chlorella védi a bélflóra egyensúlyát. Hatására a bélben lévő baktériumok könnyebben szaporodnak, ezért prebiotikum is egyben. Ez teszi hatékonnyá a gombák és a candida elleni harcban. A fogyókúra során is fontos táplálékkiegészítő.

A chlorella megköti és kivezeti a nehézfémeket és igen jó hatással van az immunrendszer működésére, serkenti a fehérvérsejt termelését. Gazdag vitaminforrásként serkenti a vörösvérsejt termelődését is, valamint az artériák tágulását, így a szervezet számára jobb oxigén-ellátottságot biztosít és fokozza az anyagcserét. Mivel gazdag rostokban, így fokozza a bélműködést is, segít tehát megelőzni minden pangás okozta elmérgeződést a belekben.

A chlorellának magas a klorofilltartalma, aminek köszönhetően segít kigyógyulni a különféle sérülésekből és fekélyekből. Védi ezen túl a sejteket a szabadgyökökkel szemben, és pozitívan hat a sejtregenerálódásra. Erősíti a stresszel szembeni ellenállást is, sőt rendszeres szedése során a testszag is csökken.

A Távol-Keleten a chlorella szemes gabonákkal és szójával együtt fogyasztják, mivel így még erőteljesebb a méregtelenítő hatásuk. Japánban úgy tartják, hogy az algák bizonyos mértékig megvédenek a környezeti sugárártalmaktól is (nukleáris, illetve röntgensugárzás). Ezenkívül az algák jótékony hatását tapasztalták a rák megelőzésében, és a már kialakult betegség kiegészítő kezelésében.

forrás: http://www.spirulina-chlorella-microalga.com/chlorella-alga-a-meregtelenites-kiralya/

Szerkesztő: Szabóné Plástyik Andrea