Méregtelenítés keserűsó kúrával

Az epevezeték és a máj megtisztítása keserűsó kúrávalkeserűsó, máj, méregtelenítés, candida

A fő méregtelenítő szervünk a máj. Sajnos a máj sokszor túlterhelt a sok toxin és méreg miatt. Ezek többsége a táplálékból, a vízből és a levegőből származnak, de a gyógyszerek fogyasztása, a szintetikus kozmetikumok használata szintén árt a májunknak. Ahogy a drogok és az alkoholfogyasztás is. Mindezek a máj túlterheltségét, eldugulását és pangását okozzák. Szinte minden máj- és epebetegség erre vezethető vissza, sőt olyan betegségek kialakulásához is vezethet, amelyek látszólag nem a májjal összefüggésben álló betegségek.

A májban naponta 1.5 liter epe termelődik (epefolyadék), amit az epehólyag raktároz. Amikor zsír vagy fehérje jut a szervezetbe kb. 20 perc múltán az epefolyadék az epe központi vezetékén keresztül az emésztőrendszerbe kerül. Viszont a máj és epe összekötő vezetéke sajnos az emberek többségénél többé-kevésbé el van dugulva az epekő lerakódásoktól. Ez allergia vagy csalánkiütés formájában is jelentkezhet, de van, akinél semmilyen tünetet nem okoz. Az epekő túlnyomó részt a homokszemcséknél is kisebb. A belsejében baktérium csomók vannak. Az elhalt paraziták elősegítik az epekő képződését. Ahogy a kövecskék és ebből kifolyólag a lerakódások nőnek, úgy termel egyre kevesebb epét a máj. Az epekő felszívja a máj által kiürített baktériumokat, parazitákat, vírusokat és ez mérgezi a szervezetet.

A máj megtisztításával számos kellemetlen tünettől megszabadulhatunk és könnyebb lesz a fogyókúra is.

Különböző máj méregtelenítési technikák léteznek. Vannak köztük drasztikus kúrák, mint például a keserűsó máj méregtelenítés és más humánus kúrák. Mivel a keserűsó méregtelenítés nagy körültekintést igényel, ezért bővebben írok róla.

Nagyon fontos, hogy megfogadd a tanácsaimat, mert sok kellemetlen pillanattól kímélheted meg magad!

Máj méregtelenítés keserűsó használatával.

A keserűsó máj méregtelenítés nagyon hatásos kúra, viszont egyúttal drasztikus is. Legalkalmasabb időpontja telihold vagy fogyó Hold idején van, mert ilyenkor a leggyorsabb az anyagcsere és elhatározásaink is ekkor a legerősebbek. A fogyókúra elkezdésére is ez az időpont a legalkalmasabb.

A keserűsó máj méregtelenítés előkészítése:

Fontos:

Mivel a nehézfémeknek köszönhetően a candidia gomba elszaporodott a szervezetünkben és az immunrendszer ennek következtében legyengült, ezért a keserűsó máj méregtelenítést a candida diéta kezdetén nem szabad alkalmazni. Minimum két hét előkészítést igényel, de van, akinél ez egy hónap is lehet, az egészségi állapottól függően, de mindenképpen konzultálni kell orvossal vagy szakemberrel!

Lázasan, betegen TILOS a kúrát alkalmazni!!! Cukorbetegeknél nem használható!

Mivel a candida diéta eleve a szervezet megerősítéséről és a teljes méregtelenítés és életmódváltás jegyében zajlik, ezért ha már minimum egy hónapja követed a javaslataimat, akkor nagy valószínűséggel hozzáfoghatsz a kúrához, de ebben az esetben is szükséges egy orvos vagy szakember véleménye.

A keserűsó máj méregtelenítést a vesék megtisztításával és a paraziták kiirtásával kell kezdeni.

Ezeket a következőképpen tehetjük meg:

 • Először is kiválasztjuk azt a két napot, ami telihold után fogyó hold idejére esik és amikor a legtöbbet tudjuk nyugodt körülmények között magunkra fordítani.
 • keserűsó, máj, méregtelenítés, candida, zöldség turmixA keserűsó méregtelenítést megelőzően két héttel fontos a zöldségek, gyümölcsök, zöldséglevek, multivitaminok, immunerősítő táplálék kiegészítők fogyasztása. Azért nem emelek ki semmit, mert rengeteg immunerősítő létezik. Mindenki magának határozza meg, hogy melyik a számára legalkalmasabb és a pénztárcájának megfelelő készítmény.
 • A vesetisztításra is sok természetes recept létezik. Az egyik a petrezselyem tea fogyasztása. Elkészítése: a petrezselyem gyökerét finomra aprítjuk (körülbelül három gramm) forrásban lévő vízzel leöntjük (körülbelül másfél deciliter), majd tíz-tizenöt percig állni hagyjuk, azután szűrjük. Napjában háromszor fogyasszuk. A tisztítókúra előtt 10 napon át.

Lehet készen kapni vesetisztító teakeverékeket, de otthon is készíthetünk. A veseműködést támogató gyógynövények közül elsősorban a csalán, a nyírfalevél, a zsurló és a tejoltó galaj a legjobb. Mivel vízhajtó hatásuk van, ezért a legjobb a reggeli órákban meginni őket. A csalán vértisztító hatással is bír, a nyírfalevéllel megelőzhető és oldható a kisebb vesekő, vesehomok. A zsurló kitűnő csonterősítő, a tejoltó galaj az egész mirigyrendszerünket karban tartja.

 • Többféle természetes antibiotikum létezik. Ilyen például többek között a fokhagyma (naponta egy gerezd), propolisz (napi egy kávéskanál), őrölt szegfűszeg (napi egy mokkáskanál) és a grapefruit mag kivonat (Naponta 2×10 csepp 2 dl vízben oldva, reggel, este). Az immunrendszert mozgósítják, segít kipucolni a szervezetből a baktériumokat, vírusokat, gombákat, és egysejtű parazitákat, viszont a hasznos bélbaktériumokat nem károsítja.

 

A keserűsó máj méregtelenítéshez szükséges anyagok és felszerelés:

 • 100 g Magnézium-szulfát (Epson keserűsó) (glauber só nem jó)keserűsó, máj, méregtelenítés, candida, grapefruit
 • Olivaolaj(csak EXTRA SZŰZ !): 125 ml
 • Grapefruit: piros belű 1 nagy vagy 2 kisebb
 • Valamilyen természetes altató, pl.: valeriana teva (én nem szoktam használni, mert e nélkül is tudok aludni)
 • Egy jól záródó 1 literes befőttes üveg
 • Grapefruit mag kivonat, zöld dió tinktúra, propolisz, vagy fokhagyma májban lévő illetve az azt elhagyó paraziták elpusztítására

A jelenlegi orvosi nézetek a keserűsó máj méregtelenítést ellenzik. Azt azonban nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy az epehólyag kivétele után ugyan megszűnnek a fájdalmak, de az emésztési gondok nem és továbbra is epekő van az epefolyadékban.

A keserűsó máj méregtelenítés menete:

 1. A reggeli a nap utolsó étkezése. Nem tartalmazhat:
  • zsírokat, olajokat
  • tejet, tejterméket
  • húst, húsipari terméket

Az enyhén sózott főtt barnarizs elősegítheti a keserűsó kúra sikerességét.

TÖBBET NEM EHETÜNK, MERT ROSSZUL FOGJUK ÉREZNI MAGUNKAT.

 1. 14:00-kor: Innentől már nem szabad enni és inni, csak kizárólag vizet. 100 g magnézium-szulfát (keserűsó) feloldása 1,2 l vízben. A keserű ízt enyhíti, ha a folyadékot lehűtjük (én nem szoktam). A keserűsó oldatnak hasmenés lesz a következménye, és emésztőrendszerünk teljesen kiürül. A máj teljesen elernyed a keserűsó magnézium tartalmának köszönhetően és segít megnyitni az epevezetékek záróizmait, így nagyobb epekő is tud távozni.
 2. 16:00-kor: Megisszuk az első negyed keserűsó oldatot (310 ml). Utána ihatunk egy korty vizet, vagy kiöblíthetjük a szánkat.
 3. 18:00-kor: Megisszuk a második negyed keserűsó oldatot (310 ml). Utána ihatunk egy korty vizet, vagy kiöblíthetjük a szánkat.
 4. 20:00-kor: Megisszuk a harmadik negyed keserűsó oldatot (310 ml). Utána ihatunk egy korty vizet, vagy kiöblíthetjük a szánkat.
 5. 21:45-kor: 125 ml olívaolajat öntünk egy literes üvegbe és hozzáöntjük a grapefruit kifacsart levét. – min. 125 ml maximum 200 ml kell! Ehhez még 15-20 csepp zöld-dió tinktúrát vagy grapefruit mag kivonatot Jól lezárjuk az üveget és alaposan összerázzuk, amíg vízszerű állagú nem lesz, ezt csak a piros belű grapefruittal érhetjük el tökéletesen!
 6. 22:00-kor: Újra felrázzuk a grapefruit-olivaolaj levünket és kötelezően álló helyzetben 5 perc alatt megisszuk a keveréket. Ha valaki természetes altatót akar alkalmazni, akkor azt az első korttyal vegye be. Grapefruit íze van, nem érződik rajta az olivaolaj, de ha valaki nem szereti a grapefruit ízét, akkor használhat narancsot, vagy citromot is.
 7. Ezután rögtön le kell feküdni. A fekvő helyzet azért fontos, mert e nélkül nem tud teljesen kiürülni a máj. Párna legyen a fej alatt. Próbáljunk mozdulatlanul maradni legalább 20 percig. Ha mindent jól csináltunk, érezhetjük, ahogy az epekő vándorol bennünk. Próbáljunk meg minél hamarabb elaludni.Lehetőleg 5 órán át ne keljünk fel és ne is nagyon forgolódjunk. Maradjunk hanyatt fekvésben. A máj csak így tud kitisztulni hatékonyan a keserűsónak köszönhetően.
 8. 6:00 – Másnap reggel:- ébredéskor (de nem hamarabb, mint 6 óra) megisszuk a 4. rész keserűsó oldatot. Ha hányingerünk, vagy emésztési gondunk jelentkezik, akkor egy kicsit várjunk, amíg az el nem múlik. A folyadék elfogyasztása után még 2 óra hosszára vissza kell feküdni az ágyba.

Székelésnél már a széklet tartalmazni fog zöld “golyócskákat”, és apró epeköveket is!

10. Újabb 2 óra elteltével: először igyunk frissen facsart zöldség vagy gyümölcslevet, fél óra múlva együnk meg egy gyümölcsöt, egy óra múltán ehetünk szokásosan, de könnyű ennivalót. Estére már sokkal jobban fogjuk érezni magunkat, mint korábban.

Ezzel a 2 napos keserűsó kúrával jórészt megtisztulunk, de ha nagyon szennyezett a máj, akkor néhány nap múlva újra jelentkezhetnek a régi betegség tünetek (fájdalmak, allergia stb.). Akár több ezer epekő is lehet, amitől egyetlen alkalommal nem tudunk megszabadulni. Van olyan, hogy az epesár nem kövekké, hanem kis szálakká áll össze (rövid szőrszálakká), amelyek milliónyi apró kristályt hordoznak. Ezek távozása ugyanolyan fontos, mint a köveké. Ha szükséges, akkor 2 hét múlva megismételjük a keserűsó kúrát.

Veszélyei a keserűsó máj méregtelenítésnek!!!

Meggondolatlanul nem szabad elkezdeni a keserűsó kúrát. Alaposan végig kell olvasni a javaslatokat és betartani. Amennyiben ezt nem tesszük, akkor az eredmény: epegörcs, rosszullét, ájulás, kórházba kerülés lehet.

Javasolom, hogy szakorvosi vizsgálat előzze meg a keserűsó kúrát (bizonyosodjunk meg arról, hogy nem áll fenn kövesedés, ami a tisztuláskor elakadhat).

A fenti keserűsó máj méregtelenítés elvégzéséből eredő bárminemű probléma létrejöttéért a www.velmkonnyebb.hu semmilyen felelősséget nem vállal!

21 Replies to “Méregtelenítés keserűsó kúrával”

 1. Kedves Andrea! Két héttel ezelőtt én is elvégeztem a keserűsós epe, és májtisztítást. Nekem nem volt annyira gáz, sokkal rosszabbra számítottam. Legalább 30-40 alkalommal látogattam meg a mellékhelyiséget. Láttam, és meg is fogtam a zöld kis golyókat. Sok távozott. A kúra teljes ideje alatt ágypihenő volt, és agyban is készültem rá. Szeretném megkérdezni, hogy egy ilyen tisztítás után laborvizsgálattal, vagy ultrahang vizsgálattal látható lesz-e a változás? Honnan lehet tudni, hogy sikeres volt-e tisztítás, illetve javasolsz-e májregeneráló étrendkiegészítők szedését? Illetve étkezés tekintetében ajánlatos továbbra is májdiétát alkalmazni?
  Üdvözlettel:
  Gyarmati Gabriella

  1. Kedves Gabriella!
   Én még továbbra is alkalmaznám a Máj diétát. Különböző vizsgálatokkal csak akkor tudja a különbséget megállapítani, ha előtte is csinált vizsgálatot és a kúra után is. Egyébként nem fogja tudni mihez viszonyítani az eredményt. Nem tudom, hogy milyen étrendkiegészítőkre gondol, ezért nem tudom megmondani, hogy alkalmazza e vagy se. Az biztos, hogy valamilyen olajat alkalmazzon, mert a máj működéséhez elengedhetetlen.
   Üdvözlettel, Andrea

 2. Csak keserűsóval indul be a székletem mindennap használom,meddig lehet a keserű só kúrát csinálni,mivel csak a székletem akkor indul be,ha iszom a keserűsót.”Én a vastagbélben lévő bélpolipokra gyanakszom,és a bélpolipot a keserű só elpusztítja-e.

  1. Kedeves Cukiapa!

   Sajnos nem tudom önnek megmondani, hogy a keserű sónak milyen a hosszútávú hatása a bélrendszerre.

   Üdvözlettel, Andrea.

  1. Kedves Erika!

   A teljesség igénye nélkül tudok válaszolni, mert erre a kérdésre a válasz a honlapomat olvasva megtalálható. Pl.: jó közérzet, gyógyulás, elégedettség érzése.

   Üdvözlettel, Andrea

 3. Kedves Andrea!

  Szeretném megkérdezni, hogy 36 napos rizskúrába kezdtem és ezalatt meg lehet-e csinálni a méregtelenítést úgy, hogy 10 éve kivették az epehólyagomat.

  Köszönettel: Timi

  1. Kedves Timi!

   Sajnos erre nem tudok válaszolni. Egy szakorvost kellene erről megkérdazni.

   Üdvözlettel, Andrea

 4. Kedves Andrea!Szeretnem tudni ,hogy nalam cisztakat diagnosztizaltak az epeben ,es kronikus gasritist,igy megcsinalhatom a kurat?Koszonom a valaszt…tisztelettel Erzsebet

  1. Kedves Erzsébet!

   Ezt nem tudom megmondani Önnek. Érdemes lenne szakember véleményét kikérni.

   Üdvözlettel, Andrea

 5. Kedves Andrea!
  Azt szeretném kérdezni, hogy a hasmenés mikor indul meg ( gondolom mindenkinél egy kicsit másképp) csak mert fél 5-kor programom lenne. 6-ra valószínűleg hazaérek, de közben mire számíthatok? Vagy kezdjem 6-kor?
  Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel : Orsolya

  1. Kedves Orsolya!

   Hasmenésre számíthat. Javaslom a 6 órai kezdést.

   Üdvözlettel, Andrea

 6. Szia!Simán keserű sóval már többször csináltam és ezért sem féltem belevágni,a sok negatív blog ellenére…sztem ezt mindenki maga érzi!
  Ma van a 2.napom és meglepett,h valóban távoznak a zöld és sárga kövecskék,mivel 16éve tartó májgyulladásom van és epeproblémáim(konkrétan rendszeresen epét hányok,szinte semmit nem ehetek) és áprilisban elkezdtek rajtam egy új kezelést,mert már menni nem tudtam….viszont az ultrahangon nem mondta meg a doki,h lennének epeköveim,ami most elég nagy számban és közel 1cm-es méretekben ürül.
  Persze,h ellenzik az orvosok ezt a méregtelenítést,mert nincs belőle pénzük,mint ahogy abból sem,h időben közöljenek egy műtét nélkül megoldható problémát,mivel egy sebészeti beavatkozásért is elég jó pénzt kapnak,plusz a zsebpénz! 🙂
  Szóval én köszönöm,tegnap tyúkokat is vágtam a fekvések közt és mára a legnagyobb problémám,h nagyon éhes vagyok! 🙂 A többi max annyi,mint egy 2napos calici vírus 😀

 7. Kedves Andrea. Nekem az utrahangon nem làttak követ csak epesarat. Megcsinàltam a kúràt, ès sok kőhöz hasonló zöld gumó jött ki, amit ha megnyomtam szètmàlott. Az lenne a kèrdèsem, hogy ez kő lehetett? Ès, hogy csinàljam meg mèg többször mig ki nem jön az összes?

  1. Kedves Anita!

   Nem tartom valószínűnek, hogy kövek lettek volna, annál is inkább, mivel az ultrahang akkor kimutatta volna. Sőt, ha epekövet találtak volna, akkor veszélyes lett volna megcsinálni a keserűsó méregtelenítő kúrát. Sokan megcsinálják többször egymás után a kúrát, én is megcsináltam, de természetesen hagyni kell szünetet és körültekintőnek kell lenni. Sajnálom, de az Ön esetében nem tudom megmondani, hogy mi a javasolt eljárás, mert nem ismerem a kórtörténetét.

   Üdvözlettel,

   Szabóné Plástyik Andrea

 8. Szia! Szeretnélek megkérdezni,hogy megszeretném csinálni a keserűsós méregtelenítést. Voltak epegörcseim, uhon megnézték és több apró kövem van. Ezeket szeretném kihajtani, illetve a műtétet elkerülni. Azt írtad,hogy érezni lefekvéskor ahogy a kövek elindulnak és reggel láthatóan kijön. Viszont utána meg azt írod piros betűs figyelmeztetésnél,hogy nem lehet kőnél!
  Kicsit félve állok neki,de bízom benne,higy sikerül kihajtani a köveket. Ha probléma adodik mi lehet alegnagyobb gond véleményed szerint?!
  Holnapi nap szeretném megcsinálni a kúrát,mert úgy van szabadságom.
  Várom a válaszod,köszönöm szépen
  !

  1. Kedves Andrea!

   Sajnos az ultrahang által kimutatott kövek esetében már nem tanácsos megcsinálni ezt a kúrát, mert okozhat elzáródást, ami epehólyag-gyulladáshoz, kólikás rohamhoz, akut hasnyálmirigy gyulladáshoz és egyéb szövődményhez vezethet. Az írásomban említett köveket még ultrahanggal nem lehet kimutatni. A máj méregtelenítésnek van humánusabb módja is, ami ugyan tovább tart, de nem viseli meg annyira a szervezetet, mint a keserűsós kúra és nincsenek akkora kockázatai. Ha el szeretnéd kerülni a műtétet, akkor én mindenképpen olyan orvos felkeresését javasolnám, aki az alternatív gyógymódokat részesíti előnyben. Szerencsére már sok ilyen orvos van.
   Sok egészséget kívánok!

   Üdvözlettel,

   Andrea

   1. A válaszodról valahogy,nem kaptam jelzést, így csak ma véletlen tévedtem ide vissza, mert sok cikket olvasgattam róla. Megcsináltam,szígorúan betartva 🙂 szerencsére jól sült el, persze kellemetlen a kúra- de már túl vagyok rajta! Első nap csak hasmenésem volt (illetve hánytam is) mára viszont sok kisebb,nagyobb zöld gyurma féle távozott. Azt nem tudom ebből,hogy a kő is távozhatott vag az valami más volt?!
    Köszönöm szépen!

    1. Kedves Andrea!

     Nagyon örülök, hogy “jól sült el” és egyben gratulálok is, mert tudom, hogy embert próbáló a kúra!

     Üdvözlettel,

     Andrea

    2. Az a gyurma szerű a kő , ugyanis felpuhul az előkészítés során . A kúra nagyon fontos része az előkészítés.A köveknek fel kell puhulnia kb gyurmaszerűre hogy az epevezetéken ki tudjon jönni. Az én legnagyobb kövem /kapaszkodj meg / 3-3,5 cm volt ami kijött és kissé ovális. 4 éve havi szinten kezdtem el mert olyan epegörcseim voltak hogy 6-8 órát fetrengtem a visszatérő fájdalmaktól,most már fél évente egyszer kell megcsinálnom. A teljesség igénye nélkül: körömgomba eltünt , gerincsérv felszívodott, térdfájdalom a múlté, bőrkiütések nincsenek….

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .