A Candida die-off mérgezi a testet

Candida die-off mérgezés

A nő, aki die-offot tapasztal

A Candida diéta valószínűleg nagy változást fog okozni az életmódjában, de sajnos nehezíti a diétát és az eredményességet a Candida die-off jelenség, azaz a Candida elhalása. A Candida elhalását nem szabad figyelmen kívül hagyni, mert ez az egyik legnagyobb oka annak, hogy az emberek idő előtt elhagyják a Candida étrendet.

A felkészülés segít elkerülni ezt a visszaesést a kezelésben és hozzásegít a gyógyuláshoz.

Mi az a Candida Die-Off?

Egy intenzív Candida kúra alatt nagy számban pusztulnak el a Candida sejtek. Amikor ezek a sejtek meghalnak, felszabadítják az összes káros anyagot, amelyet tartalmaznak, beleértve (egyes források szerint) legalább 79 különböző toxint. A mérgező anyagok hosszú listája többek között etanolt, húgysavat és acetaldehidet tartalmaz.

Az acetaldehid, mint ismert neurotoxin, számos káros hatással van az egészségre és a jólétre. Károsíthatja az agyműködést, sőt megölheti az agysejteket is. Az endokrin, immun- és légzőrendszer mind érintett lehet, és károsítja a vörösvértestek membránját is, csökkentve az oxigén szállításának képességét a szervezetben.

A felesleges acetaldehid gyorsan hozzájárulhat a nem specifikus tünetekhez, mint például a fejfájás és a fáradtság. Ezek a káros melléktermékek allergiás reakciókat és gyulladást is okoznak, amelyek számos nemkívánatos tünethez vezetnek.

A Candida Die-Off tünetei személyenként változnak, mivel mindegyiknek különböző fokú és típusú hatása van.

A die-off reakció esetén az egész méregtelenítő rendszer gyulladt a mérgező melléktermékek miatt és nem tudja megfelelő módon és gyorsasággal ellátni a feladatát.

Candida die-off tünetek

A Candida Die-Off tüneteit néha összetévesztik az allergiákkal, de a Die-off tünetek személyenként meglehetősen eltérőek lehetnek. A Candida mérgező melléktermékei gyulladást okoznak és más allergiaszerű tünetekhez vezethetnek.

Íme néhány tünet, amelyet a Die-Off reakció során tapasztalhat:

 • Hányinger
 • Fejfájás, fáradtság, szédülés
 • Duzzadt mirigyek
 • Puffadás, gáz, székrekedés vagy hasmenés
 • Fokozott ízületi vagy izomfájdalom
 • Emelkedett pulzusszám
 • Hidegrázás, hideg érzés a végtagjaidban
 • Test viszketés, csalánkiütés vagy kiütések
 • Izzadás
 • Láz
 • Száraz, repedezett bőr
 • Visszatérő hüvelyi, prosztata- és szinuszfertőzések

6 módja annak, hogy megbirkózzon a Candida elhalás (die-off) mérgező tüneteivel

Ha azt gondolja, hogy ez a súlyos elhaló reakció azt jelenti, hogy hatékonyan harcol a Candida ellen, akkor sajnos téved. Valójában sokkal jobb, ha elkerüli ezeket a tüneteket. Van néhány dolog, amit meg lehet tenni a mérgezés megszüntetése érdekében. Ezek a tünetek általában egy héten belül eltűnnek, de egy kicsit tovább is eltarthatnak.

1. VIGYÁZZON A MÁJRA

A máj az egyik fő szervünk a toxinok eltávolítására és a Die-Off tünetek valószínűleg azt jelentik, hogy a máj és a méregtelenítő szervek túlterheltek.

Candida-kezelés alatt a májat támogató étrendkiegészítő szedése elengedhetetlen. Keressen egy kiváló minőségű terméket, amely magában foglalja a molibdént és a máriatövist, mivel ezek a legismertebb természetes anyagok a máj működési kapacitásának növelésére. Segítenek a Candida-val kapcsolatos toxinok kiürítésében is.

A máriatövis jobban javíthatja a májfunkciót, mint bármely más gyógynövény. Növeli a glutation termelését, amely a szervezet legfontosabb antioxidánsa. A glutation segít elhárítani a környezetünk által okozott szabad gyökök károsodását.

A molibdén különösen hasznos a die-off időszakokban, mivel segít a szervezetnek olyan enzimek előállításában, amelyek a neurotoxin-acetaldehidet ecetsavakká alakítják. Ezt aztán ki lehet öblíteni a szervezetből, vagy hasznos emésztőenzimekké alakítható.

A máriatövist évszázadok óta használják a hagyományos gyógyászatban máj- vagy epebetegségek kezelésére, kiváló antioxidáns hatásának köszönhetően. A máriatövis szilibinin tartalmának köszönhetően saját gombaellenes hatása van, mivel elpusztítja a Candida gombát. Ez teszi kiváló választássá a Candida kezeléshez!

2. CSÖKKENTSE A GOMBÁT PUSZTÍTÓ SZEREK SZEDÉSÉT

A Candida gombát elpusztító szerek mennyiségének csökkentése révén enyhülnek a Candida Die-off tünetek. Bár azt gondolhatja, hogy helyesen cselekszik a Candida elpusztításával, sajnos a rengeteg elpusztult candida gomba rengeteg méreganyag felszabadulást is eredményez.

Gombaellenes kiegészítők pusztítják a Candida gombát és ezzel biofilmek képződnek és mindenféle toxin belekerül a véráramba. Rövid időre csökkentse a gombaellenes szerek adagját és ha a szervezet helyreállt, akkor érdemes kissé növelni a dózist.

3. FONTOS A FOLYAMATOS HIDRATÁLTSÁG

A napi vízbevitel növelése segíti a méreganyagok kiürítését a szervezetből. Mindazok a Candida melléktermékek, amelyek az élesztősejtek halálával szabadulnak fel, a véráramban és a nyirokcsomóban kerülnek. Minél több vizet iszik, annál gyorsabban képes a veséje feldolgozni ezeket a toxinokat és a vizeleten vagy az izzadságon keresztül távoznak.

Naponta legalább 2-3 liter tiszta, szűrt vizet igyon. Próbáljon meg mindig magával hordani egy palack vizet, ami emlékezteti az ivásra.

4. ENGEDJE MEG MAGÁNAK, HOGY PIHENJEN, AMENNYIRE CSAK LEHETSÉGES

A stressz sokkal veszélyesebb, mint azt sokan gondolják. Mindig jelen van és alattomos hatása van a testre. Minél inkább stresszes életet él valaki, annál inkább igényli a sterszt. Ez azért van, mert a szervezet elkezd alkalmazkodni a “stresszhormonok” szintjéhez, ami azt jelenti, hogy egyre többre van szüksége ahhoz, hogy ugyanazokat az előnyöket élvezhesse.

Amikor még mamutra vadásztunk és kardfogú tigrisekkel harcoltunk, akkor nagy szükség volt a stersszhormonokra. Vészhelyzetben ezeknek a hormonok a működése hirtelen megugrik annak érdekében, hogy hamar tudjon cselekedni a test és hamar tudjon döntést hozni. Ezt hívjuk “üss vagy fuss reakciónak”. Vészhelyzeti üzzemmódra kapcsol a test.

Ez viszont azt eredményezi, hogy a létfontosságú szervek működtetése háttérbe szorul, hiszen a kardfogú tigris elől el kell futni és ahhoz kell az energia.

Csakhogy ma már igen keveset találkozunk kardfogú tigrissel, viszont olyan rohanó világ van, hogy állandó stresszhelyzetnek tesszük ki magunkat. Ennek köszönhetően a létfontosságú szervekre a szervezet nem tud koncentrálni, hiszen mindig vészhelyzeti üzemmódban van a test. A létfontosságú szervek az energia hiányában szépen lassan megbetegszenek. Az immunrendszer legyengül, elkezdődik a test leépülése és védtelenek leszünk a leggyengébb vírusokkal szemben is.

Ezért olyan fontos, hogy lazítsunk!

Meg kell engednie, hogy a teste visszaváltson a “pihenés és emésztés” módba. Ez csak akkor történhet meg, ha megengedi magának, hogy kilépjen a szokásos stresszes rutinból.

A pihenés nagyszerű módja a jóga, vagy a meditáció, vagy akár csak egy könnyű testmozgás, például gyaloglás vagy úszás. Csináljon valamit, amit élvez, például olvasson egy könyvet, vagy nézzen meg egy romantikus filmet!

5. MÉREGTELENÍTŐ MÓDSZEREK ALKALMAZÁSA

A méregtelenítő módzserek tárháza hatalmas. Néhány közülük a szauna, sófürdő, beöntés, Kolon-hidroterápia. Ezek mind segíthetnek a Candida kezelésében és úgy működnek, hogy fokozzák a keringést és a nyirokrendszert, ami viszont segít a toxinok mozgatásában a szervezeten keresztül a méregtelenítő szervekbe. Minél hatékonyabb a keringés, annál gyorsabban szabadul meg a haldokló Candida sejtektől a szervezet.

Egyes tanulmányok kimutatták, hogy a szaunaterápia nemcsak fokozza a méregtelenítést, hanem növelheti az anyagcsere működését, a vérkeringést, az immunrendszer működését és sok más szisztémás folyamatot is.

A szaunaterápia és a nyirokmasszázs szintén nagyon előnyös az immunrendszer erősítésére és a szövetek táplálására. Győződjön meg róla, hogy sok extra vizet iszik ezeknek a kezeléseknek a használata közben, mivel sok méreganyag távozik a szervezetből és a folyadékkal ürülnek a toxinok a szervezetből.

A Candida leghatékonyabb ellenszere

Mint minden betegségnek, így a Candidiasnak is lelki okai vannak. Azzal, hogy a testi tünetket megszüntetjük, még nem szűnik meg a betegség igazi oka. Ha a lelki okokkal nincs foglalkozva, akkor nagyon hosszúra tud nyúlni a Candida elleni küzdelem és ráadásul bármikor visszatérhet. Bármikor! A Candida leghatékonyabb ellenszere a lelki okok megszüntetése.

Szerző: Szabóné Plástyik Andrea forrás: thecandidadiet.com